Wanneer je aan een veiling denkt, denk je waarschijnlijk aan unieke kunstobjecten zoals schilderijen die voor miljoenen euro’s onder de hamer gaan. Grote veilinghuizen als Sotheby’s en Christie’s verschijnen regelmatig in de media omdat er een object voor een recordbedrag werd geveild.

Maar hoe werkt zo’n veiling nu eigenlijk?

Er zijn verschillende manieren om te veilen, maar de meest gebruikte en bekendste manier is een veiling bij opbod via een veilinghuis. Dat wil zeggen dat de verkoper een startbedrag kiest, vaak nadat het item getaxeerd werd door een expert om de waarde bepalen, en dan kunnen geïnteresseerden een bedrag bieden. Wanneer niemand nog wil opbieden, gaat het item naar de persoon die het meeste heeft geboden!

Online veiling

Het goede nieuws is dat je in deze digitale tijden helemaal niet meer naar een veilinghuis hoeft te gaan om een uniek object te kopen! Dankzij een online veiling kan je meedoen aan veilingen voor bijzondere en unieke stuks, vanuit de zetel.

Een online veiling gaat er hetzelfde aan toe als een veiling in een veilinghuis, met als enige verschil dat er online vaak vooraf een bepaalde duur wordt vastgelegd. Ook handig aan online veilingen is dat de items vaak gegroepeerd worden in bepaalde categorieën, waardoor je snel een duidelijk overzicht krijgt en tegelijkertijd gericht op zoek kan gaan.

Veilig?

Of je nu een object koopt of verkoopt via een online veiling, bij Catawiki weet je dat het veilig en handig is. Je kan al beginnen bieden vanaf €1, kan veilig betalen en binnen 3 werkdagen wordt het object naar jou opgestuurd! Dankzij 208 gespecialiseerde experts, kan je er ook zeker van zijn dat het object juist geschat en in de markt gezet wordt.

Dus, ben je op zoek naar originele objecten voor jezelf, voor je interieur, om cadeau te doen of voor eender welke reden? Of heb je een uniek object dat veel te waardevol is om zomaar naar een tweedehandswinkels te brengen of via een tweedehandswebsite te verkopen? Probeer dan een online veiling eens uit. Dat is pas origineel!